Όχι άλλο δάνειο - No more loan - Ya basta de prestamos


Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ποια δημοκρατία, κύριε Πετσάλνικε;

«Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία μας. Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον Κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό Λαό...

Έτσι φαίνεται να δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, για τα επεισόδια αποκλεισμού των βο(υ)λευτών από τους εξαγριωμένους πολίτες. Από πολίτες σαν και εκείνους που είχαν δεχθεί τάχα μου "επιδοτήσεις" για να καταστρέψουν τις βυσσινιές τους στην Τρίπολη, σαν και εκείνους που κατέστρεψαν "επιδοτούμενοι" τις βάρκες τους στη Λευκάδα, σαν και εκείνους που ετοιμάζονται να καταστρέψουν "επιδοτούμενοι" τα ελαιόδεντρα στην Κρήτη, για να φυτέψουν φωτοβολταϊκά. Οι πολίτες αγανάκτησαν με την κοροϊδία, το νοσηρό σας σχέδιο καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας ξεσκεπάστηκε πια.

Για ποια δημοκρατία μιλάτε κύριε Πετσάλνικε; Εκείνη της αφορολόγητης "αποζημίωσης" των βο(υ)λευτών; Εκείνη της "ενισχυμένης" αναλογικής που εκλέγει κυβερνήσεις με ποσοστά λιγότερα του 1/3 του πληθυσμού; Εκείνη που καταδικάζει τους πολίτες που ορθώνουν το ανάστημά τους στην υποκρισία και τον εξευτελισμό στον οποίο υποβάλονται, με την συνεχιζόμενη ατιμωρησία βο(υ)λευτών και λοιπών παρατρεχάμενων του "πολιτικού βίου του τόπου";

Οι πολίτες εξαγριώθηκαν, όχι με τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, αλλά με εσάς τους βο(υ)λευτές, τους εξευτελιστές της: με τη δημοκρατία κατ' επίφαση, που αδιαφορεί αν τα ελληνικά προϊόντα σαπίζουν, αρκεί να ικανοποιούνται οι συμβάσεις για εισαγωγές - εξαγωγές που έχετε συνάψει, ποιος ξέρει με τι ανταλλάγματα. Που δεν διστάζει να λιώσει τον αδύναμο, και να παραγράψει τα αδικήματα του ισχυρού.

Δήθεν νοιάζεστε για τους πολίτες. Έχετε γεμίσει τις δημόσιες υπηρεσίες κοπρίτες-κομματόσκυλα, ξέρει πολύ καλά ο κ. Πάγκαλος για την πρακτική σας: διπλό όφελος, και απαξίωση των υπηρεσιών (γιατί βέβαια, δεν μπορούν οι λίγοι ικανοί που μπήκαν με την αξία τους, να βγάλουν όλη τη δουλειά) και ψηφαλάκια για τις επόμενες εκλογές.

Τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τους "θεσμούς", για τα οποία πραγματικά ενδιαφέρεστε κ. Πετσάλνικε, ούτε το σάλιο μας δεν αξίζει να χαλάσουμε φτύνοντάς τους.

Τους θεσμούς της δημοκρατίας μας, τους θέλουμε πίσω ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ και όχι ακρωτηριασμένους, όπως συμβαίνει με τη δική σας "ερμηνεία" της δημοκρατίας. Και γι' αυτή την ολάκερη, ζωντανή δημοκρατία, αυτή τη φορά θα μας βρίσκετε απέναντί σας, όλους μαζί και τον καθένα χωριστά, μέχρι να ανακτήσουμε την κλεμμένη μας αξιοπρέπεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: